14 Mart 2009 Cumartesi

% 2 yaşamak için yetmez



çocukluğum kendini temizliğe adamış ev kadınlarından nefret ederek geçtiiiii.

büyüyünce asla bu manyak ev kadınlarından biri olmayacağımı düşüne düşüne büyüdüm.Ama şimdi tamda nefret ettiğim kadın tiplerinden biriyim.Üstelik bu temizlik manyağı hallerimi kendime kabul ettirecek haklı sebeplerim bile var.

Temiz bir ev ve çocuklarımın mümkün olduğunca az mikropla tanışmasıiçin giriştiğim mücadelede enerjimin %98 ini harcıyorum.Kalan %2 o kadar az ki mutlu olmama ,hayattan zevk almama ,dinlenmeme ,eğlenmeme yetmiyor.Bunu bile bile daralttığım çemberden çıkamıyorum.

Biz umutsuz ev kadınları,evliliğin üzerimize örttüğü tortudan kurtulmak için mi bu kadar temizlik yapıyoruz acaba...Yoksa ruhlarımızı temizlikle uyutup hayatı nasıl ıskaladığımızı görmemeye mi çalışıyoruz.

Bence uzmanlar bu konuyu acilen işlemeli.

Tutarsız olanda şu ki; nefret ettiğimiz bizi hayattan uzaklaştırdığını düşündüğümüz yaşamlarımıza sıkıca bağlıyız.Ne sürüden biri olmayı sindirebiliyoruz ne de sürüden ayrılan olmayı.

Oysa hepimiz biliyoruz mutlu azınlık olmak mutsuz çoğunluk olmaktan hep daha iyidir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Biz umutsuz ev kadınları,evliliğin üzerimize örttüğü tortudan kurtulmak için mi bu kadar temizlik yapıyoruz acaba...Yoksa ruhlarımızı temizlikle uyutup hayatı nasıl ıskaladığımızı görmemeye mi çalışıyoruz.

Bayıldım! Tek kelimeyle bayıldım bu söylemine..Belki de..

Haydins dedi ki...

Gercekten omrumuzden caliyor bu temizlik ve ev isleri..Cmt -pazar calismiyorum ama evde olunca butun gun temizlik,utu,yemek yapmakla geciyor cok uyuz oluyorum.. Yapmasam olmuyor duramiyorum..

şirinem dedi ki...

canım benim evet ev temizliği yapmadan olmuyor çocuklarımız ve biz mümkün olan en hijyen ortamda yaşamalıyız ama bunun yanında mikrop almadan direnç sağlayamayız bu birr biz biteriz ama ev işi bitmezzzz hergün aynı işleri yeniden yeniden yapmanın anlamı neeee olan kime oluyor haftada 2 gün süpürge ,sil toz al ooo yeter canım ya daha ne olsun madalya takılan bir ev hanımı henüz bulunamadı bu kadar temizsin çok iş yapıyorsun diye :)))