1 Mayıs 2009 Cuma

kuaföre tek başıma gitmekten nefret ediyorum

yaz geliyo ya,içimde bir şeyler uyanmak için can çekişiyo sanki..Bir değişim sürecine girmeye mecbur hissediyorum kendimi...Kuaföre gitmeliyim.yeni kıyafetler,ayakkabılar,makyaj malzemeleri almalıyım.bu zamanlarda can ciğer bir kız arkadaşa çok ihtiyaç duyuyorum.Zamanında çevresini erkek arkadaşlarla donatmış olan ben şimdi bir kuaföre gitmelik bile kız arkadaş bulamıyorum.Sinir oluyorum tek başıma kuaföre gitmeye.Kapıdan giriyosun,herkeste bir halkla ilişkiler gülümsemesi.Sanırsın ki saçlarının yaşaması onların elinde.Ne istediğini anlattığında
"aııı ben sizi anladım hiç merak etmeyin"ler.
Anlayamadım diyenini hiç duymadım.Ama bir kuaförzede olarak ben, anladığını uygulayanını da görmedim.Kafandaki tabuları yıkamıyosan yapma bu işi kardeşim.Git şarküteride et doğra.Allah Allah.Sokağa bir çıkıyosun herkes aynı.Ben tam 3 yıldır saçlarımı önleri uzun arkaları kısa katsız bir model kestirmek istiyorum.Bu tarifi ilk yaptığım kuaför mantara benzetti beni.Saçlarım arkadan öne doğru uzun geliyodu evet ama üsttede arkadan öne doğru gelen bir kat vardı.bu katı öyle kısa kesmişti ki sabah uyandığımda kafam havalimanı gibi oluyordu.Gecelerimi ayna karşısında geçirir olmuştum.Sinirden ağladığım bile oldu.İşini düzgün yapmayan kuaförlere sesleniyorum;müşterinizi çok iyi dinleyin ,çünkü bu saçı siz değil onlar kullanacak ve yediğiniz küfürün haddi hesabı yok benden söylemesi.
Daha istediğim modele ulaşamadım 3 defa kestirdim.Şimdi uzmasını bekliyorum ve artık akıllandım kuaföre gittiğimde oturucam koltuğa ve saçımın önlerini avucumda sımsıkı tutup bunlara dokunma kardeşim diycem.Birde yeni yöntem geliştirdim;istediğim saç modeli alt resimde onun çıkışını alıp cüzdanıma koydum.Her zaman yanımda taşıyacağım.Beni anladığını söyleyen kuaförlere bir de görsel açıklamada bulunacağım,bakalım sonuç ne olacak.Bende bu şanssızlık varken kesin görme özürlü birine denk gelirim.
Bir de kuaförde geçirdiğim ilk bir saat sonra bende tuhaf bir şey oluşuyor.bölee hipnoz hali gibi bi şey..Beynim mi uyuşuyo ne oluyosa konuşamıyorum.Fönlerin sesi..dedikoducuların bırbır ları...
yeni yetmelerin ayy böbüşümlü asırlık telefon görüşmeleri.Salonda bulunanların beynini mikmeye ne hakkın var ..bir kuaför salonunu mu buldun sevgilinle telefonda konuşacak.
Kaprisli karılar var birde ..Onların bıdı bıdıları..Oriel kokusu,oje kokusu,boya kokuları ,arada bir duyabildiğin müzik....Ayyy işkence gibi aslında kuaföre gitmek.hele yalnızsan işkencenin dozu ikiye katlıyor.
Ben dün yalnız gittim kuaföre.Daha önce hiç gitmediğim birisiydi.Yarım saat saçım hakkında konuştuk.Ne istediğim.Son yıllarda neler uygulandığı.ve cebimdeki fotoğrafı da gösterdim ona...
Sonra koltuğa oturdum .her hareketini izliyorum ama .Hata yapsa hemen uyarıcam.Beynimin uyuşmaması için çaba sarfediyorum.Görseniz.Nescafe içtim bir kaç tane..Saçıma röfle yapıldı.Sonuç.istediğim gibi.Bunu görünce kendime güvenim geldi.Tuttum saçımın önlerini.Bunlara dokunma sadece saçımın arkalarınıenseden kısa başlayıp öne doğru uzun gelecek şekilde kes dedim.Sonuç.istediğim modele bir adım yaklaştım artık saçlarımın önleride yeterince uzayınca arkayı tekrar kestiricem ve tatatatammmmmmm .
Siz siz olun kuaförün her hamlesini takip edin.Birde arkadaşsız kuaföre gitmeyin.Çok sıkıcı.Kendinize de kıskanç olmayan en az bir tane kız arkadaş bulun.Kuaföre gitmelik,ayakkabı bakmalık,Kıyafet seçmelik sokakta kikirdemelik ,kızsal konularda kız arkadaş şart.
Buda benim istediğim saç modeli sağdaki

8 yorum:

Nihan dedi ki...

Hoş bir kuaför anısı :)) Kalabalık kuaförlerdeki yoğun sesin uyuşmaya yol açtığı görüşüne bende katılıyorum. Bu arada istediğin saç modeline kavuşmana sevindim :))

lemur dedi ki...

yaaa nihancım.tam 3 yılımı harcadıktan sonra yakında kavuşucam..uzamasını bekle,kestir yıllarım gitti.

Primarima dedi ki...

kuaföre tek basına gıdemem bende nedense...bu yakınlarda benımde kesım ıcın gıtmem gerek zaten fenalık basıyor.

Adsız dedi ki...

Ben hep tek giderim kuaföre.
Senin ki benim anıma göre daha iyi. Benim saçımı yakmışlardı. 7 aydır ancak toparlandı. Şimdi biraz daha iyi.
Bende geçen hafta löfle yaptırdım bahar geldi ya ondan.

Adsız dedi ki...

canım ya uzuldum.ama sozlerınde okadar haklısın kı ; yazını okudum ve dedımkı hay aklınla bın yasa.aynısını bende yasıyorum.kıskanc arkadas konusundada cok haklısın .lazım böyle olmayanları...

lemur dedi ki...

pirima rima bir an önce git kuaföre değişiklik iyi geliyor.

neslihan kuaföre tek başına gitme cesaretini tebrik ediyorum.saçının yanmasına üzüldüm.eline makas alan kuaför olmasın canım.
Dolunay evet kız arkadaşın kıskanç olmayanını bulmak şart.onu alma bunu al diye iğrenç şeyleri gösteriyorlar,sonra bir bakıyosun iki gün sonra almış sana alma dediği kıyafeti.

sibel dedi ki...

canıııım eskısı gıbı yakın olsaydık ben gelırdım senınle kuaföre.kıyamam ben sana.hem alısverıse de bırlıkte çıkardık.güzel olmaz mıydı:)))

lemur dedi ki...

VAYYY SİBEL.farkındadeğildim senin tarafından okunduğumun.giderdik tabiii.ayaklarımız şişene kadar her yeri talan ederdik.lise arkadaşlıklarının (ve ünivsiteyi de ekleyeyim alınmasınlar) yeri başka oluyoooo.........