23 Mart 2009 Pazartesi

acil SİLKELENMEM lazım

bu sabah dehşetle farkettim ki benim en güzel gün planım yok...
Biri çıksa bana deseki" yüce insan bu günü sana bahşettik,bu gün senin en güzel günün olacak ,sahne senin bakalım nasıl yaşayacaksın"
verebileceğim hiç cevap yok.İnsan şu koskoca hayattan nasıl kendisi için bir şey beklemez canım ...kızdım kendime.Şeçim çok yaklaştı malum işim gereği yorulduğum ve yaşamaya mecalim kalmadığı için bu günlerde yaşayacağım en güzel gün uyuyarak geçireceğim bir gün olurdu herhalde...en güzel günde de uyunurmu canım...

Bütün hayatımızı tek tek günlerden inşaa ettiğimize göre her günümüzü en güzel gün gibi yaşarsak otamatikman hayatımızda güzel geçer.
Ama insanın her gününü güzel geçirmesi mümkün olmuyor.
Ben mesela kaç gündür kendimi şımartıyorum.Sevdiğim yiyecekleri pişiriyorum kendime,kocaman bardaklarla çaylar içiyorum,kızlarımla tembel yatak oyunları oynuyorum,
hayatımın en güzel günlerini yaşama projesi adına her şeyi yapıyorum ama hıyarın biri çıkıp büyüyü bozuyo işte...
Bu sabah duşa girdiğimde şarkılar mıraldandım,krallara layık bir kahvaltı yaptım.Kocaman bardağımla tam 3 bardak çay içtim.yetişme kaygısı duymadan tadını çıkardım.Gittim en güzel kıyafetlerimden birini giydim.Makyaj yaptım.kendi kendime fön çekmeye çalıştım(beceremedim ama olsun).Arabada özgün müzik dinledim.Dükkana neşeyle girdim.Çalışana tebessümlü bir günaydın dedim.Kendi kahvemi kendim yaptım.Kokusu dükkana yayıldı.Ortalama mutlu bir insan olarak başladım güne yani...

Kimse günümü bozamaz dedim karşılaştığım her aksiliğe.Ama kapıdan içeriye dünyanın en negatif insanları girdi ve büyü bozuldu.Görseniz o ne kıro tavırlar,o ne bütün dağları ben yarattım edaları.bi de adi bir sigara içiyorlardı ki sormayın.Seçim sezonu başladığından beri yakamdalar.Seçilenler böyleyse seçmen kitlesiyle asla karşılaştırmasın allah.
Sırf onun adi sigarası yüzünden küllükleri kaldırttım .Küllük bulamayınca içmez belki diye.
Gelip kendini koltuğa yaydığından iyice emin olduktan sonra sigarasını yaktı.
"Abla çok güzel dükkanın var ama bir küllük koymayı unutmuşun "demez mi.Üstelik ben o ayının yaşının yaerısı kadarım.
"kapalı alanlarda içilmiyo ya o yüzden ..."lafımı bile bitiremeden.
"boşver abla o saçmalıkları kim görcek"

olan benim sağlığıma oluyo tabii .Kapıyı açtım havalansın diye .
"abla kapa kapıyı hasta olucaz"demez mi hıyar.
2 saat boyunca grafik çalışması yaptık.Bitirip çıktıyı eline alınca dedi ki
"bunun için mi iki saattir burdayız ,ben 10 dakikada yapardım bunu."
evet sayın dingil; banada hazır bir afiş versen elime bunun aynısı desen bende onu 10 dakikada yaparım.Senin 2 cm yukarı 4 cm sağa ,olmadı ilk hali gibi olsun,senin yaptığın iyiydi abla gene öyle yapalım...v.b. yorumların yüzünden 2 saatimizi beraber geçirdik.Hayatımın en güzel gününün 2 saatini sana harcadım.Değer miydi?bilmiyorum ama müşteri öküz de olsa velinimettir bunu biliyorum.

kendim için ciddi kaygılarım var artık.

Sahip olduğum tek şey hayatım onuda nasıl en güzel hayat olarak yaşayacağımı bilmiyorum.Kendim için bir acil eylem planım yok.İşkolik kadının teki oldum.



4 yorum:

tugbisimm dedi ki...

Bu dangalakları görmezden gelmeye çalış bence çünkü ortalıkta başı boş bir şekilde dolaşıyorlar. Elin çarpmasa kolun çarpıyor nasipleniyorsun hayvanlıklarından. Haddimi aşmış olmazsam bana çok detaycı ve mekemmelliyetçi biri gibi geldiğini söylemek isterim. Biraz kendini rahat bıraksan az da olsa umursamaz olmaya çalışsan belki o güzel gün seni bulur ne dersin ?
Bu arada seni mimledim bir ara bana uğrarsan sevinirim :) sevgiler

lemur dedi ki...

aslında eskiden çok rahat bir insandım tugbisimm.Ama sonra bana ne yaptılar bilmiyorum.evlendikten sonra bu hale geldim.Çocukta yaparım kariyerde şarkısı yüzünden oldu herhalde...işimde en iyi olmak istiyorum,çocuklarımı en iyi yetiştirmek istiyorum ,evli kadın olmak iyi aşçı ve 24 saat hizmetçiliği de beraberinde getiriyo..bende bunlara tek başıma yetişmeye çalışıyorum...Hata yapıyorum biliyorum.acil resetlenmem lazım.

tugbisimm dedi ki...

Kendini bu kadar iyi analiz edip, ifade edebildiğine göre bunu başaracaksın demektir. Sadece biraz nefes almaya ihtiyacın var o kadar. Eminim ki güzel günler çok yakınında.

lemur dedi ki...

inşallah hayatım.