26 Ocak 2009 Pazartesi



Yaşamın en tatsız tarafı sona eriş seklidir..


Şüphesiz ki yaşamı tersten yasamak daha güzel,


Hatta mükemmel olurdu.Nasıl mi ?Cami'de uyanıyorsunuz.


Bir tahtasandık içersinde,


Herkes karsınızdasaf durmuş, iyiliğinize dua ediyorve tüm haklar helal edilmişvaziyette.


tabuttan doğruluyorsunuz, yaşlı,


Olgun ve ağırbaşlı olarak.


Herkes etrafınızda, büyük birİtibar, iltifatlar, çocuklar torunlar hepsi


Hazır.arabanıza kurulup evinize gidiyorsunuz.


Doğar doğmaz devlet sizemaaş bağlıyor, aylık veya üç ayda bir maaşınızıalıyorsunuz.


Ne güzel, hazır maaş, hazır ev....


Altmışlı yaslara kadar hersek garanti, huzuriçinde yaşıyorsunuz. Sağlığınız gittikçe düzeliyor,kaslar güçleniyor, kuvvetleniyorsunuz. Bir günçalışmak istiyorsunuz ve ise ilk başladığınız günsize hoş geldin hediyesi olarak bir plaket ve altınkol saati veriyor patronunuz.. Ve genel müdürlükveya bunun gibi yüksek bir makamdan tecrübeli birinsan olarak ise başlıyorsunuz. Herkes karsınızdael pençe divan...vücudunuzda da bazı hoşa giden hareketlerde başlıyor. Gittikçe zayıflıyor forma giriyorsunuz.


Diğer hormonal aktiviteler artıyor,fevkalade.....aman ne güzel günler başlıyor...


Derken bir gün patron size artık üniversiteyegitsen daha iyi olur diyor.


Bu arada babanız ortayaçıkmış, "fazla çalıştın" diyor "artık eve dön, isibırak, okumaya basla, harçlığın benden olsun..." keyfebakar misiniz ?Okuduğunuz dersler gittikçe kolaylaşıyor.


Ekmek elden,su gölden bir dönem başlıyor. Partiler, diskotekler,kızların sayısı artıyor. Derken Anne ve babanız sizigötürüp getirmeye başlıyor, araba kullanma derdi de yokartık....Günün birinde sizi okuldan da alıyorlar, "evde otur,keyfine bak, oyuncaklarınla oyna" Diyorlar..Mamanız ağzınıza veriliyor, zaman zaman altınızıbile Temizliyorlar, hatta bu durum alışkanlık yaratıyorve hiç tuvalet kullanmamaya başlıyorsunuz.Derken anneniz bir gün size süt vermekararını alıyor ve başka bir keyifli dönem başlıyor.Mama artık her yerde, her an ve en taze şeklindehazır. Bir gün karanlık ilik ve sıcak bir ortamagiriyorsunuz. Beslenmek için ağzınızı açmayadahi gerek yok, bir kordondan besleniyor,sıcacık, yumuşacık, gürültü ve patırtısız birortamda yasıyorsunuz.Küçülüyor, küçülüyor, ufacık bir hücre halini alıyorsunuz.
Ve günün birinde müthiş bir olayla hayatınz bitiyor...


CAN YÜCEL

Hiç yorum yok: