23 Ekim 2009 Cuma

biri evde kaldı ,diğeri okulda

2 küçük hayat var evde bizden bağımsız gelişen.bu gün baktım sıkı dost olmuşlar.evde el ele tutuşmuşlar kurt baba oynuyorlar. " ORMANDA GEZER İKEEEEEEEEEE......" NE GÜZEL BİR ŞARKIYMIŞ O ÖYLE. ne büyük mutlulukmuş insanın iki kızı olması.birini evde bıraktım anneannesiyle,diğerini okula bıraktım.aşkıyla karşılaştık yolda.bizimki başladı kurtbaba şarkısını söylemeye aşkı önde o arkada koşmaya başladılar.park halindeki arabaların arasına girip oturdular.çıkmaları için zor ikna ettik. zor yetişdirdik okula.
İşyerimdeyim şimdi ve hala canım çalışmak istemiyo.kızlarımın gülen yüzleri ve tatlı sesleri yanımda sanki.
üstümdeki rehavet kalksın artık lütfen.
şimdi bir kahve yapıcam kendime az şekerli.yanında da çikolata ...
gün bitmek üzere ama kendime gelirim belki.ne bileyim .bi şeyde bilmiyorum ki.sonbahar sendromumu ne bu yaaaaaaaaaaaa

21 Ekim 2009 Çarşamba

ayı gillerden olabilirim şüpheleniyorummmmmmmmmmm.


ay bu günlerde üstümde böleeee hep uyusam uyanmasam hali var.temizlik, yemek, alışveriş hiç bir şey yapasım yok.İşe gelmek bile istemiyorum.evde televizyon karşısına uzanıp elimde şekersiz çayım müge anlı izleyesim var.müge anlı izlemekten bahsediyorum durumum nasıl vahim siz düşünün artık.

bu tembellik hali üstümden ne zaman kalkacak bilmiyorum.Ama kalkar kalkmaz evle ilgili çok fena projelerim var.çocuk odalarını yeniden düzenlemek istiyorum.Biri pembe biri mor olacak.Bu kararı vermemde küçük kızım etkili oldu.Bütün kız çocukları pembe sever sanıyordum ya ben bu morcu çıktı başıma.dolabı yatağı pembe.bende pembe mor karışımı bir oda yapıcam ona.şöyle tüylü tüylü avizeler vardı görmüştüm bir yerde onlardan alıcam.birde tüller sarkıtmak istiyorum yataklarından.perdelerine de el attıkmı süper olucak.

marangozumu aradım bu gün antreye dolap yaptırmak istiyorum.montları ayakkabıları her şeyi içine alsın.evlendiğim zaman aldığım dolap küçük geliyor.kocaman eve sığamaz oldum valla.


Bi de doğtaşın exculive serisinde ödüllü bir tv standı var ya işte onu almak istiyorum.Çok güzelll.Bir mobilyayla yaşadığım ilk aşk.İlk gördüğüm günden beri unutamıyorum onu.Okadar şık tasarlanmışki.baktım unutamıyorum bari alayım dedim.

Koltuklarımıda kaplatıyorum.Konuştum döşemecimle .nasıl bir şey istediğime daha karar veremedim ama.Şu kesin ki kaplatmak istiyorum.Hem adamın işçiliği çok güzel.Daha önce bir kaç şey çizip verdim ona aynısını yaptı.üstelik beklentimden daha güzel olmuştu.işle ilgiliydi gerçi o yaptıkları ama olsun evimde de bir şeylere eli değsin istiyorum.işini seven insanların yaptığı ürünleri kullanmak bir ayrıcalık bence.bilmediğim bir keyif alıyorum bundan.

ÜSTÜMDE BİR DELİLİK HALİ VAR.Evi bile taşıyabilirim .yeter ki bu rehavetten kurtulayım.

Ama ne bileyim eve yapıcam bu değişiklikleri düşünmek bile mutlu ediyor beni.Akşam mesela yatağıma yattığımda hep evi düşündüm ezginin odasına ne alsam ,öykünün odasına ne yapsam,beynimde ev yerleştirmekten uyuyamadım bir türlü.en son baktığımda saat 3 olmuştu.ben hiç bir zaman bir yerde uzun süre kalmadığım için evle eşyayla bağ kuramıyorum aramda. Değişiklik istiyorum hep.yeni bir yere taşınayım yeni insanlar tanıyayım hayatım farklı yöne aksın istiyorum.Tuhaf şekilde korkuyorum bundan sonraki hayatımı böyle yaşayacak olmaktan.Hayallerime yetişememekten korkuyorum.hep hızlı bir telaş içindeyim.bu zaman hızla akıp geçiyor ya bir kere de ben onun önüne geçeyim istiyorum.30 uma geldiğimde 50 yıllık yaşamış olmak istiyorum.

neyse şimdi koltuk modellerine,perde modellerine,avizelere falan bakıcam.sizden gelecek fikirlere de açığım bilesiniz.Özellikle antreye yaptıracağım ayakkabı mont dolabım için farklı modern kullanışlı tasarımlara çok ihtiyacım var.

15 Ekim 2009 Perşembe

sünger bob


sonunda bende yaptım.kızımın anaokuluna her gün bir anne yiyecek götürüyor.internette ne yapsam diye gezinirken kızım bu pastaya vuruldu.arkadaşlarına da sıra bana geldiğinde annem sünger bob pasta yapçak demez mi.çocuklar baktım heyecanla benden sünger bob bekliyo.dün sıra bendeydi.yaptım götürdüm.
tabiiii pastacı arkadaş sayesinde.çocuklar bu gün hep beraber sünger bobu yiyeceksiniz dedim. sevinçten havalara uçtular.resimdeki benim yaptığım pasta değil.bu blogtan baka baka yaptım.bir ara kendi çektiğim resmi de koyarım.dün o bıcırıkları yemek duası yaparken video ya çektim.
şöyle bi şeydi "YEMEĞİMİ YEMEDEN EL AÇTIM ALLAHIM SANA. AKIL SAĞLIK DOĞRULUK ,İYİ HUYLAR VER BANA.........Devamını unuttum .ayyyy ne güzel çocuk olmak.............................

10 Ekim 2009 Cumartesi

stresli,hüzünlü,huzursuz kadınlar.........


Kadın denilen varlığa ne çok rol yüklemiş doğaaaaa....günlerdir ciddi ciddi bunu düşünüyorum.kadın iyi bir kız çocuğu,kadın şefkatli anne,şehvetli sevgili,mutfaktan yükselen güzel koku,temizlikçi,ahçı,çaktırmadan ve sürekli ortalık düzenleyici..........vs .vs. vs...

eeeeeee yeter dimi bir soluk alsın bu kadın.düşün yakasından izin verin bi kendine gelsinnnn.

erkekler bir an önce kadınlara yardım eli uzatmazsa sevgisiz çocukların büyüdüğü toplumda yaşlanacağız.


Sevmeyi kimden öğrenir ki yeni doğan bir çocuk.annesinin gözlerinden aldığı pırıltıdan tabiiiiiiii.peki günümüzün yorgun mutsuz,huzursuz annelerinin gözlerindeki pırıltı yeter mi mutlu çocuklar yetiştirmeyeeee...


ben mesela ev ,okul, iş çocuklar dörtgeninde o kadar yoruluyorum ki ,farkettim bir palyaçonun papuçlarını okuyamıyorum 2 haftadır kızlarıma.ortalığı toparlarken,yemek hazırlarken,yatakları yaparken ,onlara süt ısıtırken uzatıveriyorlar kitabı burnuma kadar. "anne oku nolurrrrrrrrrrr"


"anne çok yorgun kızım, yarın okuruz"

korkarım 10 yaşına kadar böle sallıcaz çocukları, yani artık birinin ona kitap okumasına ihtiyaçları kalmayana kadar.

ölee çocukla kaliteli zaman geçirmek falanda hikayeeeeeee.O bizim günah çıkarmamız daha çok.

haniii ekonomik özgürlükten,kadının çalışmasından yana olmasam ...kadınlar bırakın çalışmayı oturun evinizde çocuğunuza bakın diyeceğim........ ama buda mutlu etmiyor biiziii.

bak sosyologlar bu konuya bir an evvel el atmalı...çözüm yolu bulmalılar bizeeeeeeeeeeeee.


(büyük kızım anaokuluna başladı...ve aşık oldu öyle şekerler ki görsenizzzzzzzzz.okulda ,parkta el eleeeeeeee.dün bizim kinin büyük aşkı annesine sorduuuuuuu "anne öyküyle evlenebilir miyim ")